VIII. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı 2024

VIII. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı 2024

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Veri Bilimi Çalışma Grubu
VIII. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı 2024

25 Ağustos – 1 Eylül 2024, TOVAK Uluslararası Marmaris Akademisi, Turunç, Muğla
https://verimadenciligi.tovak.org/

Yapay zekâ, makine öğrenmesi, veri madenciliği ve büyük dil modelleri (Large Language Models – LLMs), günümüzde birçok endüstride büyük bir etkiye sahiptir. Bu teknolojilerin gelişimi, iş süreçlerinin otomasyonunu, daha iyi karar verme yeteneklerini ve insanlarla daha doğal bir şekilde etkileşim kurabilme yeteneklerini sağlamaktadır. Gelecekte, yapay zekâ ve makine öğrenmesi alanındaki ilerlemeler, daha da büyük bir dönüşüm getirecek ve insan yaşamını birçok açıdan iyileştirecektir.

🚀 Katılımcıları Yeni Bir Keşfe Davet Ediyoruz!

🔍 VIII. Disiplinlerarası Uygulamalı Veri Madenciliği Çalıştayı 2024: Büyük Dil Modelleri ve Python Programlama ile Veri Madenciliği Macerası Başlıyor!

🎯 Hedefimiz? Büyük dil modelleri destekli Python programlama dili kullanarak veri madenciliği algoritmalarını pratiğe dökmek!

🌟 Siz de bu heyecan verici yolculuğa katılarak, veri madenciliğinin temellerini öğrenmek ve büyük dil modellerinin gücünü keşfetmek için en iyi fırsatı yakalayın!

Çalıştay; Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Veri Bilimi Çalışma Grubu ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) iş birliği ile TOVAK Uluslararası Marmaris Akademisi‘nde gerçekleştirilecektir.

🏨 Çalıştay Ücreti: 22.000 TL (Kişi başı, paylaşımlı odalarda konaklama, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği). Çalıştay ön kayıtları başlamış olup katılım 30 kişi ile sınırlıdır. Ön kayıt formunu doldurulduktan sonra çalıştay kaydının kesinleşmesi, çalıştay ücretinin ödendiğini gösteren dekontun [email protected] adresine gönderilmesiyle gerçekleşecektir (15 Mayıs 2024 tarihine kadar 7.000TL’lik ön ödemenin yapılması gerekmektedir). Ödemeler Haziran, Temmuz ve Ağustos olmak üzere 3 taksitle yapılabilecek olup 16 Ağustos 2024’e kadar tüm ödemelerin tamamlanmış olması gerekmektedir.

🔑 Çalıştayın İçeriği

  • Temel Bilgilere Odaklanma: Veri madenciliği ve büyük dil modelleri hakkında temel bilgiler.
  • Pratik Uygulamalar: Sınıflandırma, regresyon, kümeleme gibi sıkça karşılaşılan veri madenciliği problemleri üzerinde gerçek veri setleriyle analizler yapma. Ayrıca, program katılımcılarla birlikte uygulanacak olan vak’a analizleri ile zenginleştirilmiştir. Eğitmenlerimiz sağlık, tıp, finans gibi alanlarda sektörel uygulamaları değerli katılımcılarımızla birlikte gerçekleştirecektir.
  • Analizlerin Yorumlanması: Yapılan analizlerden elde edilen sonuçları doğru bir şekilde yorumlama becerisi kazandırılacaktır.

🏖️ Ve Unutmayın! Program sonrasında serbest zamanınızı deniz, güneş ve kumla geçirebilirsiniz!

🎓 Katılım Belgesi: Çalıştayın başarıyla tamamlanmasının ardından katılımcılara katılım belgesi verilecektir (Türkiye Bilişim Derneği Veri Bilimi Çalışma Grubu ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı).

💼 Kimler Katılmalı?

  • Yapay zekâ, makine öğrenmesi, veri madenciliği, veri bilimi alanlarında kariyer yapmak isteyenler.
  • Python programlama dilini kullanarak veri analizi yapmayı öğrenmek isteyenler.
  • Büyük dil modellerinin gücünü keşfetmek isteyen öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve profesyoneller.

🎉 Program Yayınlandı! 📢

Çalıştay programı yayınlanmıştır. Çalıştay boyunca eğitmenler, programda belirtilen konu başlıkları çerçevesinde önemli algoritma ya da algoritmaların teorisi hakkında bilgi verecek, Python dili ile uygulamasını anlatacaktır. Katılımcılar ise anlatılan örnek uygulamayı kendi dizüstü bilgisayarlarında gerçekleştirme fırsatı bulacaktır. Eğitmenler öncülüğünde gerçekleştirilecek grup çalışmalarıyla Python programlama dilinde veri madenciliği uygulamalarının pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

Çalıştay ile ilgili daha detaylı bilgiye https://verimadenciligi.tovak.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Her türlü sorunuzu [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Önceki Oturum 3: Atölye Çalışması Geleceğin Öğrenme Ortamını Tasarla