TBD Genel Başkanı Rahmi AKTEPE Dijital Gündem “Salgınla Mücadele ve Dijital Dönüşüm” Konulu Konferansa Katıldı

TBD Genel Başkanı Rahmi AKTEPE Dijital Gündem “Salgınla Mücadele ve Dijital Dönüşüm” Konulu Konferansa Katıldı

6 Mayıs 2020

TBD Genel Başkanı Rahmi AKTEPE Dijital Gündem “Salgınla Mücadele ve Dijital Dönüşüm” konulu konferansa katıldı.

Moderatörlüğünü, Bilişim Medyası Derneği Başkanı ve gazeteci Musa Savaş’ın üstlendiği, Dijital Gündem’in, Salgınla Mücadele ve Dijital Dönüşüm konulu üçüncü video konferansının konuğu Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Dr. Ali Taha Koç oldu Etkinliğe katılan bilişim ve telekom alanındaki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerini dinleyen Dr. Ali Taha Koç, salgın sürecinde, iş hayatı kadar günlük yaşamın da kaçınılmaz bir parçası haline gelen çevrim içi toplantılar ve etkinlikler için, yerli ve milli yazılımların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Konferansda; Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Halil Nadir Teberci, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı K. Erman Karaca, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) Genel Sekreteri Erhun Baş, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Gönül Kamalı, Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın ve Teknolojide Kadın Derneği (wtech) Kurucu Başkanı Zehra Öney konuşmacı olarak yer aldı. Konferansda Bilişim ve Telekom STK’larının Yöneticileri salgın döneminde yapılan çalışmalara ve karşılaştıkları zorluklara değinerek taleplerini dile getirdiler.

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, salgın döneminde yoğun şekilde kullanılan çeşitli video konferans uygulamalarının ciddi güvenlik açıkları bulunduğunu belirterek, Türkiye’nin dijital dönüşümü için milli ürünlerin kullanımı konusundaki kırmızı çizginin ne kadar doğru bir strateji olduğunun altını çizdi. Dr. Ali Taha Koç, salgın sürecinde, kamu kurumları, özel sektör ve STK’lar ile koordineli çalışıldığını dile getirip; bu kapsamda uzaktan eğitim kanalları, maske dağıtımı, Kovid-19 internet sayfası gibi çalışmalara değinerek Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından desteklenen hizmetlere örnekler verdi. Yapay zekâ çalışmalarında verinin önemine ve yapılan çalışmalara da değinen Dr. Koç, Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli uygulama ile akciğer grafisi çekilen bir hastanın, Kovid-19’a yakalanıp yakalanmadığının büyük bir doğruluk payıyla tahmin edilebildiğini dile getirdi.

Konferans Videosu:

Önceki Eğitimde ve İş Hayatında Video Konferans
Sonraki 5G, Korona ve Bulaşıcı Hurafeler