BİLGİ GÜVENLİĞİ RİSK YÖNETİMİ

26-27 Kasım 2016, Saat 10:00-17:00

TBD İstanbul Şubesi Eğitim Salonu/Kadıköy

Tanım ve Hedefler

Bu eğitimde Bilgi Teknolojileri Risk Yönetim çerçevesinin kurulması, işletilmesi ve yönetilmesini sağlamak amacıyla katılımcılara temel ve analiz düzeyinde bilgiler verilmesi hedeflenmektedir. Katılımcıların eğitimin sonunda öğrendikleri bilgiler eşliğinde, kurumlarında etkin risk yönetim metotlarını uygulayabilecek düzeye gelmeleri beklenmektedir. Eğitim içeriği,  ISO27005,  ISO31000 Standartlarını  ve COBIT’i baz  alarak hazırlanmıştır.

Kimler Katılmalı?

Bilgi Teknolojileri Risk Yönetimi alanında görev alan tüm profesyoneller katılabilir.

Gündem

  • Amaç ve hedefler
  • Süreç girdi/çıktılarının tanımlanması
  • Risk Yönetimi ile ilgili paydaşlar
  • Risk Yönetim Çerçevesinin kurulması

o   Risk Yönetim Programının kurulması

o   Kurum bağlamanın anlaşılması

o   Risk Yönetim politikasının belirlenmesi

  • Risk tanımlama işlemi

o   BT üzerinde oluşabilecek tehditler ve zafiyetler nelerdir ?

o   Tehdit ve zafiyet kataloglarının incelenmesi

o   Risk tanımlama teknikleri

  • Risk Analizi Metotları (ISO27005  belirlenen metotların incelenmesi)

o   BT varlıkları nelerdir, neden korunmaya ihtiyaçları vardır

o   Risk değerlendirme metotlarına göre BT Varlık değerlerinin belirlenmesi

o   Çeşitli risk analizi metotları hakkında bilgi sunulması

o   Nitelik ve niceliksel analiz  yöntemleri

  • Risk Değerlendirme metotları

o   Risk analizi çıktılarına göre, risk yönetim planlarının belirlenmesi

o   Risk kabul kriterlerinin tanımlanması

  • Risk izleme ve gözden geçirme

Katılım:

Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır. TBD İstanbul gerektiğinde eğitim mekânını veya eğitmeni değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutmaktadır.

TBD Üyesi (aidat borcu olmayan) katılım bedeli 450 TL,  TBD Üyeleri dışında katılım bedeli 600 TL

Ödeme için hesap bilgileri

Hesap Adı: Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi

Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi 1166 – 0343544

IBAN No: TR180006400000111660343544

Başvuru/Eğitim Yeri:

TBD İstanbul Şubesi, Caferağa Mahallesi  Gn. Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy İstanbul Tel: 0216 337 70 41 Fax: 0216 337 70 09 e-posta: [email protected]

Türkiye Bilişim Derneği Üyelik Koşulları

Üyelik Başvuru Formu, 60 TL yıllık üyelik bedeli

EĞİTMENİN ÖZGEÇMİŞİ:

Tansel Kıyıcı 1966’da İstanbul’da doğdu. 1983 yılında Beşiktaş Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. 1987’de Istanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi derecesi, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi derecesini aldı.

Tansel Kıyıcı kariyerine 1990’da STFA Savronik Savunma Elektroniği şirketinde başladı. Genel Kurmay’da askerlik görevini bitirdikten sonra, Yapı Kredi Bankası Bilgi İşlem Şirketi Bilpa’da Telekomünikasyon Teknik Destek Müdürü olarak çalıştı. 1996 yılında Çukurova grubunun Uydu Servisleri şirketi Verinet’e katıldı. 1997’de dünyanın en büyük Network’üne sahip SITA şirketine Operasyon Müdürü olarak atandı ve aynı grupta yer alan Equant’ta (şimdiki adıyla Orange Business Services) 2000 – 2003 yılları arasında Müşteri Servisleri Müdürü olarak çalıştı. Bu süreçte Türkiye’de THY, yurtdışında Ürdün HavaYolları gibi şirketlerin sorumluluğunu yüklendi.

Bundan sonra Borusan Telekom’a (şimdiki adıyla Vodafone Net) katıldı ve çeşitli yönetim pozisyonlarında çalıştı. Borusan Telekom’da uluslararası müşteri yönetimi  deneyimini başarı ile uyguladığı Müşteri ilişkileri Müdürü pozisyonunda görev aldıktan sonra,  Operasyon Müdürü olarak atandı. 2008 yılında ise Müşteri Operasyonları, Network ve IT’den sorumlu Operasyon Genel Müdür Yardımcısı ünvanını aldı. Borusan Telekom’daki profesyonel kariyeri boyunca 6 Sigma Uzman Yeşil Kuşak ve Siyah Kuşak projelerinde çeşitli roller aldı. Katıldığı projelerden birinde ise Borusan Telekom’da ITIL süreçlerinin uygulanmasında Proje Sponsor’u olarak yer alırken aynı zamanda Süreç Sahibi olarak projenin hayata geçirildikten sonraki sürecinde de tüm süreçlerin ITIL uyumlu hale gelmesi için çalışmalarına devam etti. Borusan Telekom’dan 2009 Aralık ayında ayrıldıktan sonra Aneltech’e katıldı.  Aneltech’te ilk görevi Uygulama ve Servisler İş Birimi’nin sürdürülebilir karlılığı yakalamasıydı. Aneltech’te Servis Operasyonları ve Projeler’den sorumlu olarak görevi ise tüm ulusal ve uluslararası projelerin zamanında ve bütçesi dahilinde tamamlanmasıydı. 2011 Aralık ayında Aneltech’teki görevinden ayrılan Tansel Kıyıcı Yönetici Ortak ve Danışman olarak ProcessPark kadrosuna katıldı.  ProcessPark’taki ilk önemli görevi ProcessPark’ı akredite Eğitim Merkezi  ve Sınav Merkezi haline getirmekti. Kıyıcı, Cobit 5 konusunda Türkiye’de akredite olmuş ilk eğitimci olarak, ProcessPark’taki görevine COBIT/ITIL/ISO20000/ISO27001 konularında kıdemli danışman ve eğitmen olarak devam etmektedir.

Sertifikaları:

ISO27001 Lead Implementer

ISO20000 Lead Auditor

COBIT 5 Foundation

ITIL Foundation

Accredited COBIT 5 Trainer

ISO27035 Lead Incident Professional

Önceki ADOBE PHOTOSHOP EĞİTİMİ
Sonraki ISO 22301 İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ FARKINDALIK EĞİTİMİ