2018 Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi Ankara’da Yapıldı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile işbirliği içerisinde, Bilgi Güvenliği Derneği tarafından desteklenen “Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi” 13 Şubat 2018 tarihinde BTK Konferans Salonu’nda düzenlendi.

 

Zirvenin açılış konuşmalarını BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih SAYAN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDHB) Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, HUAWEI Halkla İlişkiler Direktörü Sayın Yusuf TEMİZEL, TBD Genel Başkanı Rahmi AKTEPE ile Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU  yaptı.

 

Açılış konuşmasında TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’na değinerek “Siber güvenlik çözümleri ulusal güvenliğimizin teminatıdır” dedi.

Rahmi Aktepe şu şekilde konuştu:

“Son yıllarda devlet destekli saldırıların özellikle siber casusluk ve siber sabotajlara yöneldiği, kritik altyapıların her zamankinden daha çok siber tehditlerin odağında yer aldığı bilinmektedir. Diğer taraftan bireylere yönelik düşmanlık, korkutma, tehdit, sindirme, taciz amaçlı yazılı veya görsel iletilerin kasıtlı ve düzenli bir şekilde gönderilmesi ile gerçekleştirilen Siber Zorbalığın da özellikle çocukları ve gençleri hedef aldığı görülmektedir.

Siber güvenlik toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bir konudur.  Bütüncül bir yaklaşım ile çözüm oluşturulması sağlıklı sonuçlara ulaşmasını sağlar. Bu amaçla da tüm paydaşların yer aldığı bir ekosistemin oluşturulması ve bu ekosistemin geliştirilmesi ülkemize önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Türkiye Bilişim Derneği olarak sürdürülebilir bir siber güvenliğin ulusal seviyede gerçekleştirilebilmesi için gerek kurumsal gerekse bireysel düzeyde siber güvenlik farkındalığının artırılması gerektiğine inanıyoruz.

Bildiğiniz üzere ülkemizin bekası amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ gerçekleştiriliyor. Artık günümüzde askeri alanda kullanılan savunma sistemlerinin tamamı, bilişim teknolojileri tabanlı ve yazılım kontrolünde çalışan akıllı sistemlerden oluşmaktadır. Bu harekâtta da kullanılan komuta-kontrol sistemleri, silah ve sensörler ile askeri haberleşme sistemleri akıllı sistemler ve doğal olarak da siber saldırılar için risk oluşturmaktadır. Bu nedenle başta askeri sistemler olmak üzere siber güvenlik teknolojileri alanında yerli ve milli çözümler üretebilmenin ülkemizin bekası, ulusal güvenliğimizin teminatı ve dışa bağımlılığın asgari seviyeye indirilmesi açısından yaşamsal öneme sahip bir konu olduğunu değerlendiriyoruz. Dolayısıyla bu konuya devlet olarak sektör olarak odaklanmalıyız ve siber güvenlik alanında iyi bir kullanıcı konumundan bir an önce teknoloji üretir ve teknolojiye yön verir bir konuma geçmeliyiz.”

Tüm gün süren Zirve’de Kritik Altyapılar-Telekom Sektörü, Yerli Teknolojilerinin Önemi, STK‘ların Siber Güvenlikteki Konumu, Kamuda Siber Güvenlik Farkındalığı ve Nitelikli İnsan Kaynağı başlıklarında yüksek katılımlı ve etkileşimli oturumlar düzenlendi.

Oturumların ardından kapanış ve plaket törenine geçildi.

 

 

 

 

 

 

Önceki Siber Güvenliğe Dair Her Şey Bu Zirvede - ZAFER
Sonraki TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ve TBD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tiryakioğlu İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu’yu Ziyaret Etti